Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ryggrad

 

 stå upp för sig

 

 inte ringa nån och gnälla

 då det svider i själen,

 gråten vilar i ögonvrån

och man är liten och sårbar

 

 Genomlida

 Strukturera

 

Komma igenom vanmakten

 Sortera ut,

 Sortera bort

 

 känna sig tråkig, det  som  sen är kvar

avskalad  enkel

 men då mår jag 

 Bra

 

Mal min barndom

 genom rannsakans filter

 

   Tiden kommer inte tillbaka

 

 Finna ut vad 

som är viktigt

 

Ömkans blomma vissnar

skapar 

jordmån som doftar friskt

av mylla




Fri vers (Fri form) av Gisela Nordell
Läst 374 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-02-17 11:11



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Jag tror vi alla har behov av att bearbeta - får mig att tänka på
din tidigare dikt..
2016-02-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Resan från Barndomslandet till vuxen styrka och försoning i tänkvärd dikt.
2016-02-17

  walborg
En mognadsresa
2016-02-17

  Åsa Njunjes
Gillar slutet som jag tolkar som ny kraft efter att man klarat av att lägga ifrån sig smärtobördan. Början känns lite sorglig dock och väcker frågor kring att "vara stark när man känner sig svag". Reflektionen är att det ju kan vara viktigt att ha någon att söka stöd hos när man "känner sig liten". Så liten som man faktisk var när det primära såret kom till.
2016-02-17

    ej medlem längre
Fint skrivet.Ja man får se framåt...
2016-02-17

    ej medlem längre
Berör..
2016-02-17

    ej medlem längre
Avskalade ord som berättar om sår på insidan av huden där själen blöder och hjärtat bultar.
2016-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell