Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när jag inte kan sova

 

det finns nätter jag inte kan sova

det är de nätter då jag tänker på dig

ligger vaken och grunnar,

över allt som inte blev

 

inom mig är det bara stumt

och ihåligt  ekar orden

det enda jag vet,

jag skriver inte mer

 

varför längta efter någon som

inte längtar efter mig

varför såra mig själv

med en hopplös dröm

 

det kan väl räcka nu

kan man tycka

med så många försök

att nå fram till dig

 

vad ska jag skriva

för att du ska bli berörd

hur högt måste jag skrika

för att bli hörd

 

hur länge vänta vid din dörr

med lyckan som fastnat

i sorgen

hos flickan som fått korgen

 

ja, hellre är jag ensam

än att inte få  älska fullt ut

så det finns ingen annan

fast det hade varit bra

 

stagar upp mig

bäst det går,

och vissa dagar går det bättre

det finns stunder då jag tror

att jag är över dig nu

 

men så kommer dessa

långa nätter,

då längtan blir för stor

och det enda som hjälper

är att skriva ord på ord

 




Fri vers (Fri form) av Gisela Nordell
Läst 388 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-02-18 04:41



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Ibland är det viktigaste skrivtecknet den bortre parentesen.
2016-02-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Din text känns i hjärteroten. Kärlek är ingen lätt historia. Den kan tära och plåga länge. Alldeles för länge.
2016-02-18

  Bibbi VIP
Starkt berörande och smärtsamt.
2016-02-18

  lodjuret/seglare VIP
Att 'gå vidare' är själva knepet. Blott långt nog är repet. Som hänger sig gör lusten. Kommer gör ju sucken och pusten. Sedan återstår resten, själva repet (repetitionen).
("Nödrim, ger sig hän och hänger sig som en dator.)
2016-02-18

  Peter Stjerngrim VIP
Igenkänningsgraden är smärtsamt hög
när jag läser och tar till mig de ord
du förmedlar i detta flöde ...
Det är i dessa stunder då vi rister
i våra grunder
som vi behöver en vän att prata med
om det vi känner istället för att låta
det förbli något vi innestänger i tysthet
och som därmed begränsar förutsättningarna för att kunna gå vidare i våra liv ...
2016-02-18

  ULJO
Kärleken är komplicerad. Lika fullt som den kan vara underbar är den också sårbar och förtvivlat tragisk och inbiten kärlek som rämnat kan vara svår att komma över. Berörs djupt av din starka text.
2016-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell