Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag heter fortfarande Göran


tiden fanns inte
den gömde sig i en
bok om vargar
och en låssasratt
med pedal

den var lätt att
hålla ifrån sig och
jag var ung

en natt smög jag mig
upp och drack
upp all vaniljsås
skafferiets hela sol
tömdes i mig

kompisar ja det kan du skriva upp
dom flesta emellertid
streckgubbar som jag

mattan var en fotbollsplan
skuld och skam förde jag
med fingrarna över planen
och båda vann dom
bucklan i min mage

jag var oförstörd och vacker
och vid knuten stod en regntunna
med simmande flak av is
då grep mig någonting om livet
och vände mig hårt ner dit

här, min vän, under molnen av år
där jag bor idag
är tiden brun

men dikterna aldrig
så röda som dom som
blöder ur händerna nu





Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 325 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-02-18 21:53



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
Gillar hur du skriver om barnet som fortfarande finns inom men bara i en annan förpackning!
2016-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm