Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårens härlighet

Solen sjunker i nordväst
rodnande och grann
färgprakt i skymningen
glädje som glimtar till
björkens blad i lindan
av livfullhet och lek
natten tar sin början
och andas vördsamt still

Njutbara stunder väntar
under himlavalvets färg
naturens fria uppvaknande
som anstår tidens varv
grenar och knoppar brister
blomningstiden tar fart
vinterns kalla tristess
springer bort i ett ärevarv

Sippan står i backen
och gläntar på vårens dörr
ysterfylld av glädje
hon dansar på älvors maner
dimman lättar i öster
solen gäspar en stund
lägger varsamt sin stråle
till den som det härliga ser

Bäcken porlar i skogen
bort rinner vinterns snö
näcken sitter i fallet
spelar in vårens tribut
fåglar kommer från söder
landar på vindpinad strand
vaknar gör vårens glädje
stillsamt för varje minut

Vinden sjunger i tiden
livet som framför oss rår
eldens flammande låga
avlägsnar det som är torrt
hyllning till det som väntar
en era av solsken och ro
i parken talas om framtid
det gamla ska rensas bort

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 538 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-03-16 07:25



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Fin vårhyllning!
2016-03-16

  Eva Helene VIP
Så fint, och snart är vi där!
2016-03-16

  Sommarina VIP
Så himlahärligt!!!
2016-03-16

  Stanley Rydell
"Vinden sjunger i tiden" gillas särskilt. Vacker dikt
2016-03-16

  Marita Ohlquist VIP
Vårkänslor i fin förpackning!
2016-03-16

    ej medlem längre
En dikt så fylld av känslor och vackra ord, jag bara njuter och känner hur vårsolen värmer mitt hjärta.
2016-03-16

  rondell
Åh så ljuvligt beskrivet! Tycker om den!!!
2016-03-16

    ej medlem längre
En dikt man blir glad åt. Härliga vårkänslor.
2016-03-16

  Ingrid Trolle
Vårens härlighet
målad med din känsliga
pensel till underbara
tavlor att finna ro i
2016-03-16

  louisegirl
Så vackert skrivet
2016-03-16

  bumerang
Naturen så poetiskt beskriven.
Som att vara ett med den b
2016-03-16

  Maria Sundelin VIP
Fina känslor du fångat.
Kramar
2016-03-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar berättande text i fin naturlyrik, där bilder målas till vårens ära i fantastiska rim.
2016-03-16

  Solstrale VIP
Ljuvligt!
2016-03-16

    ej medlem längre
Din berättarkonst är strålande och vävs som alltid till skön poesi. Detta var åter en riktig pärla.
2016-03-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO