Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillfällighet

Jag föddes ur slumpen
ett kärlekens arv
tillfälligheternas spel
i schackpjäsernas drag
två hjärtans förening
som dansat på moln
och en nattlig rosenbädd
andetaget i livets lag

Att komma till världen
en ynnest för själen
född av en tillfällighet
planetens komplimang
få se verkligheten
livets ljus och mörker
möta det okända
i mänsklighetens falang

En tävling är det
att söka sig till friheten
komma först över linjen
och nå en anständig scen
en tillfällig kontakt
ett lån ur oändligheten
klivet ut i universum
i strålkastarens sken

En tillfällighet är det
och få rätten att utforska
de obeträdda stigarna
i det som kallas existens
möta det okända
skriva kontrakt med tiden
höra nyskrivna sånger
få en begränsad licens

Att få leva i nuet
resa runt och glädjas
se kärleken på avstånd
och få njuta dess lön
sväva där ovan molnen
leva ut sina drömmar
andäktigt beröras
från ett nyplanterat frö

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 599 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-03-18 07:26



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Slump - eller inte - ett mirakel hur som helst !!
2016-03-20

    ej medlem längre
En helt enastående text. Kanske en av dina bästa.
2016-03-18

  Ingrid Trolle
Jag saknar ord för att beskriva
detta lysande mästerverk.
En dikt som tar tag och sjunker
långt in i själen.
Den måste bokmärkas.

2016-03-18

  Fem hjärtan VIP
Vilken underbar dikt om livets tillfälligheter! Mästerligt!
2016-03-18

    Dan Myrbeck
Tänkvärt skaldat, får mig att tänka på

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1582597

2016-03-18

  Stanley Rydell
en skapelseberättelse mytisk och jordnära på samma gång
2016-03-18

  Palett
Fantastiskt fin text att ta till sig !
2016-03-18

  Marianne Räf
En underbar, bra text !
2016-03-18

    ej medlem längre
Tar dina ord med mig ut i vardagen och känner hur vackert allt är.
2016-03-18

  Marita Ohlquist VIP
Mästerligt i tanke och känsla!
2016-03-18

    ej medlem längre
Underbart skrivet om livets tillfällighet. Man får ju rysningar av en så genuint äkta text.
2016-03-18

  Yrre VIP
Underbar denna!!
2016-03-18

  Bo Himmelsbåge
Fin text om de unika individer vi faktiskt i realiteten är!
2016-03-18

  H.C.B
sluta skirv jag orkar ej mer. tack - du är fan bäst - alla kategorier
2016-03-18

    Elisabeth Nilsson VIP
I positiva ordalag och fantastiska rim, beskriver du livets tillkomst och varande.
2016-03-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO