Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Solens livgivande dagsljus är någonting vi lär oss älska och uppskatta mer än många andra älskvärda ting ... Men samtidigt är solen under dagtid skyldig till att dölja och utestänga Universums oändlighet ur vår medvetenhet ...


Stjärnhimlen ...

... är nog
bland det vackraste
och mest rogivande
jag vet ...

Väcker 
så många tankar
och funderingar
som sätter igång
all den fantasi
vilken i mörkare stunder
när värkligheten
får mig att rista i mina grunder
synes lysa med sin frånvaro
lämnande mig ensam i ofrid ...

Stjärnhimlen
med all sin oändlighet
är för mig fylld med magi
som bekräftar för mig
att Universum rymmer så mycket mer
än vad vi i detta vårt jordeliv
förmår att se ...

Nätter där
stjärnhimlen dväljs
bakom skyar
och molnighet
är nog därför
bland det minst önskvärda
jag vet ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 541 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2016-02-19 19:20



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
solens livgivande ljus utestänger universums oändlighet! - ja, så är det ju! - vi får vänta till natt - en stjärnklar natt ( och vandra bort från städers elektricitet som döljer stjärnhimmelen)
- längtan till att se upp mot nattens himmel föds hos mig när jag läser denna dikt - tack!
2016-02-20

  Ingrid Trolle
Mycket vacker dikt
om universums oändliga
skönhet som ofta skyms
av lågtflygande moln.
2016-02-19

    Sefarge VIP
"När tanken får lov
Att sträcka sin
Fundering ljusår
Bort. Från vardagens
Trivialiteter"
Himlabra skriftat!
:)

2016-02-19

  bumerang
"Värkligheten" är vad jag förstår enligt texten
Den molnighet som skiljer oss åt.
Härligt då att vi får andas in
Det syre som förmår penetrera
De mest kompakta molnformationerna.
Det syre som alltid finns.
2016-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP