Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintervandraren




Den går kilometer efter kilometer. ..


Över snötyngda grangrenar
Köldknäppande insjöar
Tjongande under Norrskenets
Flammande slöjor

Den sömniga frågan!

Lappugglans kloka
vaksamma öga
Har inget svar.


Den ser honom pulsande
Gå genom nysnö
beslutsamt. ..hemåt
med yxa i hand

Den vet!

Överlevnad
Har inget namn

Det är en känsla
I hjärtat.






"J-R. Till minne
på Hilding dagen."




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-02-21 21:12



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt
Nysnöpulsandevackert skaldat.!
2016-03-05

    ej medlem längre
"Den sömniga frågan!" och sedan "Den är en känsla i hjärtat" En sann vintervandrare skulle jag tro.
2016-02-29

  mike irow
lägger sig mjuk i läsarens ögon....
2016-02-28

    ej medlem längre
Kraftfullt och inspirerande tycker jag! Beslutsamheten känns!
2016-02-23

  Stefan Albrektsson
Snyggt! Följsamt följs frågan i och genom kyllandskapet - och på något sätt landar den i varma bröstet!
2016-02-22

  överlevaren VIP
Inneboende styrka som har sitt fäste i hjärtat som vakar oavsett!
2016-02-21

  Lena Själsöga Keijser
stegen

hörs

samtidigt hör jag
en trumma med molltoner

vackert
2016-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP