Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svarte Petter

Det skulle varit så lätt att bara tappa taget
Att svepas med i den storm som var du


En liknelse är att hänga som över ett
stup och känna hur naglarna fläks av
från fingrarna som fuktiga disktrasor,


Men då och då gör du för ont  i mitt huvud
Och jag som lever med och för orden
blir som alltid svarslös, ordblind


Och ibland undrar jag varför


För det vore så lätt att bara följa den
riktning du pekar ut. Att följa strömen
från dina ord, vässade som rakblad


Precist och med en kirurgs fokus
arbetar du dig genom mina försvar
Ja Försvar
Du kanske inte trodde det behövdes?


Men jag är inte beredd att trampa på mig
som om jag vore den dörrmatta du alltid
säger att jag behandlar dig som nu.


Är det verkligen allt som återstår för oss?
En kamp om de sista millimetrarna
värdighet? Vem skall slippa vara
dörrmatta?

Ett utdraget spel om vem som
får sin vilja igenom?


Ohhh jag vet väl att jag förut inte
varit så jävla bra på att stå på mig
Men varför blir du förvånad över att
jag gör det nu?


Det var aldrig så här jag ville ha det
Jag valde en gång att tro på oss
tillräckligt för att försöka ännu en gång




Fri vers av Roger VIP
Läst 277 gånger
Publicerad 2006-05-01 01:16



Bookmark and Share


  Anna H
Jag undrar i mitt stilla sinne vad som ligger bakom dina ord, hur hela historien ser ut. Samtidigt så känner jag igen dina tankar och det namn du tagit dig "Svarte Petter" från en som står mig nära.

Du skriver starkt och berörande om en kamp som aldrig borde varit, men ändå blev. Inför vissa människor måste man ha ett skydd vare sig man vill det eller inte för annars blir man överkörd. Frågan är om dessa människor är något att tro på när det gäller framtiden.

Jag tycker nog allt att man ska kunna känna att man litar på den man delar allt med och därmed kunna öppna sig fullständigt utan att behöva vara rädd. Det är dock inte alltid så lätt att styra sina känslor och det kan vara svårt att bryta gamla vanor och mönster.
2006-05-01

  Smultris
Detta gör ont att läsa... blir berörd...
2006-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP