Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var är du nu?

Du kom till mig
när våren lade till
kärlek i atmosfären
en säregen drill
din sång var vacker
men mötet kort
då vintern kom
tog vinden dig bort
så var är du nu?

Du kom till ängen
i gryningens tid
en dansande älva
för morgonens frid
så enkel och vacker
i dig blev jag kär
förevigt i minnet
en tydlig chimär
så var är du nu?

Du kom en soldag
en ros så skör
kärlekens blomma
som själen berör
ditt vackra leende
det jag behöver
när vintern kommer
är skönheten över
så var är du nu?

Du kom till mitt liv
i sommarens dans
jag friade till dig
kärlekens romans
ett liv att minnas
en levnad så väl
men ödets vägar
erövrade din själ
så var är du nu?

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 843 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2016-03-07 07:31



Bookmark and Share


  Maud Louise
Så väldigt vackert skrivet
2016-03-11

  Solstrale VIP
Rödhaken en sångfågel som ständigt byter melodi - din dikt den höll tonen rakt igenom. Rödhaken måhända sjunger kanon med dig...
2016-03-09

  ResenärGenomLivet VIP
O, så vackert och samtidigt så vemodigt...fint med upprepningarna...
2016-03-08

  Hanna Mari Wallin
så innerligt vackert skrivet
2016-03-08

    Birgersdotter VIP
Vackert och mjukt
2016-03-07

    Dan Myrbeck
Bra, och bra med den konsekventa upprepningen av slutraden.
2016-03-07

  Eva Helene VIP
Så fint, och tycker om upprepningarna i slutet på varje strof!
2016-03-07

    ej medlem längre
Ljuvligt skaldat om saknad och ensamhet
2016-03-07

  Kjell Åhsberg
Fint ordat om någon saknad.
2016-03-07

  Linda CH VIP
Mycket vackert skaldat!
2016-03-07

  Fem hjärtan VIP
Underbart och vackert i sitt vemod!
2016-03-07

    ej medlem längre
Dina ord kan röra ett hjärta av sten...så vackert, så mjukt och känslofyllt.
2016-03-07

  Siggesdotter
Vemodsvackert av en upplevelse som berört och fyllt på med saknad och längtan. Så font skaldat !
2016-03-07

  Marita Ohlquist VIP
Vemodig, vacker text om det som varit!
2016-03-07

    ej medlem längre
Berörande bilder du målar upp i denna vackra dikt. Magiskt vackert.
2016-03-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Som den vackraste sångtext i vemodston faller dina ord mjukt.
2016-03-07

  Maria Sundelin VIP
Bra frågor
Kramar
2016-03-07

  aol
Underbart ömt mjukt skaldat här vännen,
2016-03-07

  bumerang
Frågan vi alla ställer oss.
Var är vi då??
Här så varmt poetiskt begåvad ställd.
2016-03-07

  Ingrid Trolle
En underbart mjuk och vacker
dikt om kärleken och minnen
En mycket fin känsla i dina ord.
Dessutom bilden på den älskliga
lilla fågel rödbröst.
Bokmärker
2016-03-07

    ej medlem längre
Smäktande vackert och med ett litet stänk av vemod berör du med din fina text..
2016-03-07
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO