Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mirakel som inte finns

Säg mig

att mirakel inte finns

 

säg mig

att jag inte lever

 

berätta för mig

att världen är mörker

 

och jag skall lyssna

till vad du säger

 

medan solen går upp

över österns skogar

 

 

Ge mig berättelserna

om det grå

 

lämna mig tomheten

i dagen utan mening

 

medan jag ser

hur stararna kommer

 

till trädgårdens

sovande björkar

 

och gnider ljuset

ur glänsande fjädrar

 

 

Få mig att fälla tårar

över världens ondska

 

be mig att sörja

över alla de förlorade

 

och jag gråter gärna

i famnen du öppnar

 

medan dagen gryr

och jag hör dig andas

 

och isen sakta smälter

från vinterns kala grenar

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 515 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-02-29 18:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ömsint och vackert skrivet!
2016-03-01

  Ingela Svenson VIP
Så vackert. Det finns mycket ondska i världen, men också ljus och livskraft!
2016-03-01

  Minkki VIP
En uppmaning till läsaren att tiga, rätt så. Men en kommentar och applåd får du ändå!
2016-03-01

  DominiQueen
Tala om att visa hur vi väljer perspektiv beroende på vilka filter vi ser igenom.. Väldigt varmt, ömt och kärleksfullt förmedlat.. Jättebra skrivet. Tack.
/DominiQue
2016-02-29

  Nils-Robert
Skitbra! Grattis till en bra dikt.
NR
2016-02-29

    ej medlem längre
Vackert!
2016-02-29

    ej medlem längre
Skrivet med en sån kärlek till livet.... Enastående vackert!
2016-02-29

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
när stararna gnider ljuset
ur glänsande fjädrar
hänger man plötsligt med igen
Det är motsägelserna som ger
livet ett sådant sting ibland
2016-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP