Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet


Barfota bland vallmo och blåklint

Jag kom som en sommaräng
intensivt röd som vallmon och
oskuldsfull blå i ord och handling

Nyfiken och frågvis sökte jag
svar på allt mina ögon såg och
mina öron hörde.

I min värld fanns inga staket
och gränser.
Snart nog blev jag medveten om
att det fanns rätt och fel.

För att få tillträde måste man få
en stämpel mitt i pannan.
Ett kastmärke, alla visste färgen
även om den var osynlig.

Man såg sin färg i bemötandet.
Rangordnad efter titel och klass.
Gruppen stärktes genom smicker
och ritualer. Den som var chef
såg till att ingen gick över gränsen.

Förlöjligandet, skitprat och integritets
kränkningar för att behålla positioner
var det som höll samman gruppen.
Överträdelser straffades med utestängning.

Valet var slav eller fri och ensam

Så gick jag på frusen mark, utan skor,
blåfrusen i ett kyligt klimat.
Tände stickorna och förundrades över
ljuset och värmen som för en kort stund
ingav hopp.






Ljuset fanns för evigt brinnande i mitt hjärta
och behövde inte speglas av någon annan.
Jag var ingen slav utan en fri själ.

Barfota i vinden bland vallmo och blåklint
















Fri vers av WyS VIP
Läst 676 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-03-02 09:56



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Allt det jobbiga du skriver om försvinner i känslan som den sista meningen ger...frihet...
2016-03-03

    ej medlem längre
Även en väg som fri och ensam kan finna sina guldkorn.
2016-03-03

    ej medlem längre
Så vackert skrivet!!
2016-03-03

  M:tin
Fina tankar!!!!!!
2016-03-02

    Jonahs
En fri själ bär ljusets gåva.
2016-03-02

    ej medlem längre
Jättefin text!
2016-03-02
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP