Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stänk ifrån en mer omfattande tankegång ... mer för att sätta ord på en del av delarna för att bättre kunna se spåren av helheten ... Kanske mer för mig själv än för någon annan ...


Ju skörare och sårbarare innehåll ...

... desto
hårdare och härdigare skal ...

Något som 
kan vara en sanning
men så ock 
uppfattas som 
illasinnat förtal ...

Ty även om
vi formas av 
och
utvecklas ifrån
de existentiella
miljöer och kontexts
vi vuxit upp i,
levt och verkat i ...

... så är vi
alla var och en
unika existenser
på alla tänkbara
och otänkbara sätt och vis ...

Vi har jämväl
alla var och en
rätten till 
att göra våra egna
personliga val 
om än vår existentiella situation
kan begränsa såväl
möjligheterna som förutsättningarna
i varierande grad ...

En hård och härdig yta
dväljer dock ej alltid
ett mjukt, vackert och sårbart innehåll ...

... vilket allt för många 
lockas eller förleds till att tro ...

Men insikten om 
hur det yttre samverkar,
inverkar och påverkar det inre
och vice versa ...

... kan jämväl
ej blott bara
bidra till
att vi kan undvika 
upplevelsen av det allra värsta 
som skulle kunna hända i våra liv ...

Nej, insikten kan än mer
få oss alla var och en
att upptäcka så innerligt mycket mer
av allt det där positiva, livsbejakande
tilltalande, vackra, goda i den vi möter ...

... om vi ger vår nyfikenhet 
möjlighet och förutsättning nog
att få oss till att verkligen vilja se ...

Men det förutsätter ju
att vi vågar lita på vår intuition
och att vi även med själ och hjärta
förmår att känna, se och förstå ...

... innan vi avgör 
om vi ska stanna och förbli
en tid eller för all framtid 
eller om det är ett bättre alternativ
att vända om och därifrån gå ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-03-02 17:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP