Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärleken är det allra starkaste och mest grundläggande i och för vårt liv och vår överlevnad ...


Kärleken den äkta vackra ...

... fina, rara
alldeles innerligt
perfekt underbara
när den är 
som den kan
och borde få vara ...

Det är den
jag tror på,
försvarar
värnar om,
längtar
och i hela
min själ och hjärta
ömt min övertygelse bevarar ...

... till den grad
att den i det närmaste
är för mig 
vad en religion
är för de allra flesta andra dig ...

Kärleken är det fundament
själva livet vilar på
och utgår ifrån ...

Att förneka dess existens,
betydelse och innebörd
för vårt välbefinnande,
hälsa och livsvilja
är inte blott bara 
ett oförsvarligt
utan även
ett direkt livsfarligt
hån mot allt vad
som allra mest väsentligt
i livet är!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 424 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-03-04 07:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert om kärlek och den enda.
2016-03-08

    ej medlem längre
En underbar text och vill hålla med tidigare kommentar i alla delar!
2016-03-05

  Carl Mikael Fäldt
Din hyllning till kärleken känns äkta, som en välbehövlig reminder om det fundament alla våra liv defacto vilar på.

Vi har två krafter som vi aldrig kan komma undan-där kärleken förhoppningsvis kommer fortsätta att visa sin tyngd i vågskålen!

Var tanke-var handling mäts i förhållande till kärlekens urkraft-bygger framtiden och gjuter lugn på dåtidens smärta!

Du är en bärare av det ljus som fortfarande finns kvar på poeter.se

Tack för läsningen min vän!
2016-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP