Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanning är både anfall och försvar

Dagen samhälle
skrämmer den snälle
Slavarbete blir betet
i svenska sparpaketet

Orkar man inte jobba
bör man självmords-hoppa
För kämpa med krämpor
är att gå under tortyrens lampor

Att hitta en vän eller två
är förunnat få
Men att pengars värde
idag överstiger allt blodvärde

Gör att samhällets uppgift
havererat till en rovdjurs-drift
Av aldrig tidigare skådat slag
under moderna Sveriges lag

Skatt har blivit en färskvara
men vi låter det vara
Så länge du klarar
att dig själv bevara

Men sen är skatten
ingenting värt när natten
Knackar på
med sjukdomar som äter dig rå

Att hjälpa är idag bortglömt
samhällets hjärta är numera uttömt
Nu gäller mer föder mer
djävulens arbete mördande sker

Sagans Robin Hood
är idag sanningens flod
Som rinner överallt
men utan ett lyckligt slut

Inget sel kommer
förrän den utsatte omkommer
Vi föder idag självmord och hat
äter djävulens oblat

Livets mening
borde vara att bekämpa människors stening
Därför är det upplysande skrivandet
så viktigt för att öppna ögonen på blinda i landet

Även om de vänliga själarna är i minoritet
så är sanningen den livs kvalité
Som de riktigt godhjärtade författarna
måste använda i ordkriget med de höga hattarna

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 370 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-03-05 11:21



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Håller med.
2016-03-05

    ej medlem längre
Sanningen har aldrig varit lätt att acceptera i maktens högkvarter.
2016-03-05
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP