Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Men sömnen infinner sig om inte annat när den besegrar mina tankar på ren utmattning ...


Tankens kraft ...

... är förvisso
outgrundligt välgörande
när det kommer till
att övervinna 
mycket av det
tillsynes omöjliga 
som söker förhindra
eller begränsa
oss från att lyckas
med det vi vill ...

Men ibland
är det det vi vill
som styr våra tankar
utan en tanke på
vilka konsekvenser
det för vårt
välbefinnande kan få ...

Ta som 
ett aktuellt exempel
mig själv här och nu ...

Borde länge sedan
ha krupit ner
och bekantat mig med kudden
för några timmar i drömmarnas rike ...

Men mina tankar
ägnar sig envist åt
min längtan efter dig
vars närvarande frånvaro
hänsynslöst karvar ut
och skapar
ett allt större tomrum 
inom hela mig ...

Det är som om min längtan
betvingar mig
att invänta dig ...

... med tanken på
att få känna dig 
nära tätt intill
är en förutsättning
för att jag ska sova få ...

Vet att det 
är en icke helt 
sund reaktion
på hur din frånvaro
påverkar och förstärker
min aktuella situation ...

... men vetskapen
med dess tillhörande insikt
om vad jag istället borde göra
är tyvärr något som
vare sig min själ 
eller mitt hjärta
vill lyssna till
eller ens bryr sig om ...

Ty de ser mer
till vad som fattas mig
för att de ska kunna
fungera som de ska
i den ljuva harmoni
de behöver 
för att hålla mig vid liv ...

... intill dess
att du äntligen 
infinner dig 
för att stanna och förbli
nära tätt intill
på alla sätt och vis
för resten av mitt liv ...

Finner inga
hållbara argument 
som förmår gå emot
när min själ och mitt hjärta
så övertygande och bestämt
hävdar att jag ej
har något alternativ
annat än det
som får mig
att söka affirmation
för att få 
förverkliga min längtan 
efter den dig
som är ämnad för mig ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-03-06 10:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert, sårbart och berörande. Hoppas du kommer till ro på kudden i hopp och tillit om att allt blir som det ska!
2016-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP