Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänker på alla som skulle kunna finnas till för dem som verkligen behöver dem, men som istället strävar efter att kompensera sin bristande närvaro genom att engagera sig i på alla sätt och vis i andra världen över ...


För att kunna finnas för dem som behöver ...

... och räcka till
kan vi inte finnas 
för allt och alla 
i vår omvärld 
hur gärna vi det än vill ...

Ty 
om alla var och en
prioriterar, bryr sig om och finns till
för dem som står dem nära
som de älskar och tycker om ...

... blir vår existentiella 
närvaro och omtanke
någonting väsentligt
och värdefullt
som skänker dem
trygghet, självkänsla,
tillit och framtidstro ...

... som bidrar till
att de i bästa fall
slipper börja om 
och i sämsta fall
förmår att inte ge upp
utan istället har kraft nog
för att kunna börja om,
igen och igen och igen ...

Men framför allt
blir det självklart för dem
alla var och en
att själva finnas till
för dem de älskar, tycker om
och bryr sig om
när de så behöver 
eller blott bara vill ...

När vi fokuserar
vår omtanke och omsorg
på allt och alla som behöver
världen över 
må det betraktas som
behjärtansvärt och generöst ...

... men när det sker
på bekostnad av
våra nära och käras
behov av vår närvaro,
omtanke och omsorg ...

... blir vår välvilja
synnerligen
betydelselös och meningslös ...









Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-03-06 12:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP