Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som det känns relativt tidig måndag morgon, här och nu ... Klockan är ju ännu inte ens sju ... men ändå ...


En ny vecka tar sin början ...

... men jag
sitter lite väl fast
i en förhoppningsvis
tillfällig sörja
av bristande inspiration
och ordfattigdom ...

Kanske 
det löser sig
redan innan dagens slut
men om så ej sker
är det ju inte riktigt så
att jag behöver känna
det som om 
jag mina skrivarvänner
och andra som läser mig
på något sätt och vis överger ...

Finns ju en del
att läsa i mitt arkiv
vilket under den tid
jag nu inte har någon inspiration
kan få en chans att bli läst
av en och annan
eventuellt nyfiken person ...

Tyvärr fungerar jag
i mitt skrivande 
lite som så
att när skrivandet
inför mig själv 
blir till någon form av prestation
så stryps såväl min inspiration
som tillgången till den källa
varur jag hämtar de ord jag behöver
för att kunna befästa det som rör sig inom
i skriftad form ...

Men vet att troligen
redan till kvällningen
eller imorgon 
är allt som vanligt igen
utan några inspirationsdödande 
faktorer som begränsar 
tillgången till de ord jag behöver
för att kunna förmedla till dig
fler glimtar av allt det
som blir till tankar och funderingar
inom mig ...

Om inte annat
är det mesta åter som förut
senast innan veckans slut ...

Så det är bara till 
hålla till godo med
vad som bjuds i mina arkiv ...

... eller härda ut ...

Eller att avnjuta 
den stilla skriftade tystnaden
här uti mitt lilla kryp in
för de dig inom vars preferenser
mina varierande flöden
ej riktigt passar in ...





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-03-07 06:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken läcker bild, skulle vilja hoppa från kanten ner i det härliga vattnet.
2016-03-08

  Tabac VIP
Inspiration kommer inifrån men påverkas utifrån.
Bryt ditt mönster, ändra rutiner, skifta miljö så kommer inspirationen fortare än du anar...
2016-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP