Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Flödet får föra sin egen talan ...


Sociala nätverk kan ej ...

... över tid
fylla ut och kompensera
för bristen på kärlek
till och från en livskamrat 
som vi kan känna växa
med åren som går i våra liv ...

Att ha ett fungerande
socialt nätverk 
är dock såväl önskvärt
som helt nödvändigt
för att vi ska få en chans
till mer meningsfulla
och utvecklande 
livsbetingelser i våra liv ...

... såväl i verkliga livet
som i våra virtuella digitala nät ...

Men den äkta kärleken
är den grundläggande 
och mest avgörande faktorn
för att vi ens har ett liv!

Äkta kärlek 
är svårt 
för att inte säga
helt omöjligt att uppleva
när singulariteten 
dominerar och styr ens liv ...

Sociala nätverk
kan rymma mycket 
omtanke, bekräftelse och omsorg
Ja, även en hel del kärlek 
från vänner och bekanta ...

Men vänner och bekanta
kan inte över tid
substituera den rätta 
vi söker finna i våra liv
oavsett hur länge
tomrummen i våra hjärtan
varit vakanta ...

Nog med all denna
vetenskapligt baserade teori ...

- Det jag bortom alla ord 
söker slå fast och göra obestridligt
för dig  och alla andra är ...

... hur mycket du fattas mig,
men än mer hur absolut 
självklart och absolut
livsnödvändig du är i mitt liv
liksom jag jämväl är för dig 
som är ämnad för mig ...





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-03-07 21:58



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Längtan efter kärleken, den som blir ens är värd att vänta på, den rätte. Låt bara den som är rätt, mot dig, de dina och som du blir rätt för och med sina bli din... För mig blev väntan tio år mellan två relationer... Glad att jag väntade! Tack för du finns och skriver till oss!
2016-03-17

  Valkyria-Fatale
Den rätta kommer när "H" kommer. Söka ska man inte göra, säger jag. Det ska inte stå skrivet i pannan.

Ibland blir man lite nyfiken på om Kvinnan du skriver om, och till (?) vet om din kärlek och längtan? Såvida du inte skriver fiktivt förstås, men det känns så äkta och djupt och berörande när du diktar.

Lev Livet // V-F

2016-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP