Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Apropå blåmesiska... Magdalena!


På uppdrag av marsvåren

 

på uppdrag av våren
har jag gått omkring och lyft grenar mot solen
släppt in ljus i gamla ruckel
lett ut en grönmålad sågbock på bete
smekt rost och spindelväv från hjulekrar
och samtalat med blåmesen i videt

både han och jag bländades av solspeglingen
över isen
och sjön råmade hungrigt mot berget
- lugn
sa jag
ha tålamod
snart ska du svalla fritt
när gäddorna leker i strandkanten
slumra en liten tid till du sjö!

på uppdrag av mars 
som tronade på solens triumfvagn
lyfte jag ut februari ur skumraskvrån
och ställde den blinkande på byvägen
- det är dags nu
sa jag
och syrenhäcken bar vittne om kretsloppet
med ljusgröna bladknoppar

bara för att man lever i förfallet
behöver man inte sakna uppdrag

 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 498 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-03-08 23:38



Bookmark and Share


  Ronny Berk
trevligt skön bild till en väl funnen text

2017-03-08

  Solstrale VIP
Vilken fantastisk skildring! Ypperlig! Tack!
2016-03-22

  Änglaögon
Härliga tider stundar, fin text fylld av vårlängtan.
2016-03-10

  ResenärGenomLivet VIP
En härlig vårdikt...blir glad...:-))
2016-03-09

  Larz Gustafsson VIP
Strålande!
2016-03-09

  ULJO
Fin text om tiden som nalkas. "ha tålamod snart ska du svalla fritt". En lysande textrad.
2016-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger