Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillfällig kärlek

En kaffe stark
innan jag går
för kärleksakten
som var vår
ett möte nu
men aldrig mer
av mig en framtid
du aldrig ser

En sång på radion
när du var där
så len och mjuk
och jag blev kär
en stund så vacker
som en illusion
att drömma lite
till en vacker ton

Läppar som möts
beröring förför
en farlig kyss
oskyldig och skör
två kroppar möts
en gång, inget mera
smak av förbjudet
fördomsfri era

Bild på filmduk
en scenens stjärna
tjejen min kärlek
mer än gärna
bländande känslor
tyvärr är det så
kärlekens chimär
så besvärlig att nå

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 508 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-03-17 13:50



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Hur är det man säger..."kärleken är evig, men objekten skiftar"...fin dikt...
2016-03-22

  Nils-Robert
Så äkta, så fint.
2016-03-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Kärlekens tveeggade känslor tecknar din poesipenna i berörande bilder.
2016-03-18

  Blomma-Stjärna VIP
får lite olika bilder av denna fantastiska dikt;
ser en ensam man som låter sig bli förförd av att se en kvinna på film.... ser ett kärleksmöte... som tar slut där det börjar... "tyvärr är det så kärlekens chimär så besvärlig att nå"
2016-03-17

    ej medlem längre
Fint poetat om förutsägbar kärlek. Förbjuden sådan med skamkänslor.
2016-03-17

  louisegirl
All kärlek kan vara vacker och det fångar du så fint här.
2016-03-17

    Dan Myrbeck
Ja, kärleken har många
aspekter..
2016-03-17

    ej medlem längre
Även tillfällig kärlek kan vara vacker, i alla fall i poesins värld
2016-03-17

  Ingrid Trolle
En härligt uttryckt
chimär som man
gärna läser flera
gånger och tycker
om
2016-03-17

  Marianne Räf
Skön dikt på ett klassiskt tema:
förbjuden och/eller tillfällig kärlek.
Fint tolkat här av dig. Gillar !
2016-03-17

    ej medlem längre
Det är så lätt att bli förälskad i dina ord. Du skriver underbart. Alltid.
2016-03-17

  H.C.B
Du är helt otrolig. Skits sak samma vilket yrke´osv etc. DU är sjukt bra. Hejdlöst vackert. Jag får inte nog. Mer mer MERA
2016-03-17

  Anya VIP
Ser en man som förälskat sig i en filmstjärna... En chimär kärlek... fint författat.
2016-03-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO