Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Musikens väl

Knäpp på gitarren
låt strängen slå
ge av sina toner
för oss kära två
en munter visa
om känslor vi har
bara för varandra
ett kärlekens par

Slå på trumman
högt över staden
våren är kommen
de gröna bladen
glädjen från solen
nu är den här
i takt med musiken
inte några besvär

Blås i trumpeten
en vänlig signal
freden är kommen
ett självklart val
allas lika värde
så borde det vara
till paradisets port
dit ska alla fara

Lufta strupen
med härlig sång
glada texter
hela natten lång
lyrik så vacker
om livets stråk
en visa till någon
kärlekens språk

Smek tangenten
pianomusikens väl
underskön beröring
för sorgsen själ
melodisk aria
vill världen förföra
en kärleksballad
ska vårt inre höra

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 556 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2016-03-14 18:11



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Sköna hoppfulla toner, fint förmedlade!
2016-03-15

  louisegirl
Vackert poetat om härliga glädjande musiken
2016-03-15

    Dan Myrbeck
Sång och musik
är ett av våra
starkaste behov!
2016-03-15

  Lars Hedlin
Gillas mycket
2016-03-15

  Yrre VIP
En text man blir glad av!
2016-03-15

  Anya VIP
Jaa musik är sannerligen viktigt. Det lyckas du förmedla här. Bra!
2016-03-15

    ej medlem längre
En underbart vacker hyllning till musikens krafter.
Att du kan få vad som helst att bli till skön poesi är imponerande.
Du är fantastisk.
2016-03-15

  Marita Ohlquist VIP
Underbart i tanke och känsla!
2016-03-15

  Ingrid Trolle
En härlig lovsång
till musiken
2016-03-15

  mike irow
suveränt!!!!!!!!!
2016-03-15

  Fem hjärtan VIP
Ja musiken förmedlar känslor och så gör också din fina dikt om musiken..
2016-03-14

  Anoo Niskanen VIP
Sant om musik!
2016-03-14

    ej medlem längre
Musik bygger glädje och harmoni. Din text likaså. Två komponenter som tillsammans skulle bli oslagbara om de förenas.
2016-03-14

  Gisela Nordell
fint med musiken som för oss til nya världar.
2016-03-14

    ej medlem längre
Tänk vad många känslor som musiken frigör i oss.
Vilken fin text du skrivit om just detta!
2016-03-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO