Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


att låta sekunderna bli till rim... närmare fyllehunden än så här kommer jag nog aldrig än genom en stilla betraktelse


Utgång för fyllehunden

ingång - vid dörr

utgång - ett nu blir strax förr

avgång - det tutar

scengång - det lutar

framgången - lyckas

fyllegång - ej omtyckas

ska benen gå i spagat...?

ska man falla pladask...?

ska man kanske gå, kavat...?

fast att någon efter en slänger slask

ska jag gå med säkra steg...?

kanske gå raskt...?

eller pösa fram som en deg...?

ingång blev utgång

framgång blev motgång

som blev insikt av vikt...

nu nedpräntad i en dikt

avs: fyllehunden med gikt

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-03-09 14:49



Bookmark and Share


    Skaldafnord VIP
Denna gillar jag, man ser fler nyanser i texten för var gång man läser den, därtill en humoristisk underton. :)
2016-03-13

  Just Emotions
gillas skarp, jag skrattar till och sedan tänker jag efter och skrattar igen :)
2016-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP