Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sommardrömmer


surrande syrsor

Surrande syrsor

genljuder rymden

fyller örats klangbotten

och vilar i ekon av minnen

 

sveper med mig i drömmars

förlustelse över ängar och myrtenlundar

till provence sommardofter

av mimosa och mandelblom

 

 syrsor filar på små fioler

och väcker morgonens dagg

efter nattlig slummer i

hoppfullt tjusande trioler

 

 




Fri vers (Fri form) av Gisela Nordell
Läst 292 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-03-10 21:05



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så vackert, längtansfullt...
2016-03-13

    ej medlem längre
Fantasieggande sommarbilder flimrar mjukt fram, ja, fångar en lyckans sommardags sanna väsen
2016-03-12

    Birgersdotter VIP
Underbar somrig text
2016-03-11

    Dan Myrbeck
Vacker skildring.
2016-03-11

    ej medlem längre
Orden skimrar och förmedlar sommar och sol.
2016-03-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Ljumma vindar i ordens blommor och längtan till sommartid.
2016-03-11

    Max Poisé
Kan ta på den ljumma bris du förmedlar, kan se de färger som målas och känna den känsla som beskrivs!
Fantastiskt!
2016-03-11

  ULJO
en flirt med stundande sommar
2016-03-10

  Fem hjärtan VIP
En underbar dikt som får mig att längta..
2016-03-10

  Nils-Robert
Det doftar sommar.
2016-03-10

  Fred Linz
Du får mig att längta !

En ljud kommentar

http://soundcloud.com/jgoss/the-real-crickets

2016-03-10

  tenbet
Väldigt unikt bildspråk!
2016-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell