Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Furans fall

Jag kände dig väl
du resliga tall
din sköna karisma
men före ditt fall
nu en främling
en hög med timmer
belyst med sorg
i solens skimmer

Min vän i gläntan
du var så stark
mitt barnaminne
en båt av bark
där ån flöt fram
gav själen mig ro
jag fick av din kärlek
och hoppfulla tro

Jag kände dig väl
och din starka gren
nu är du inget
där i solens sken
du ligger utslagen
som jag en gång
när svårmodet var
en historia lång

Min vän så ståtlig
en själens frisör
du gav allt ditt bästa
när jag var skör
så kom katastrofen
naturskövlingens kval
och du föll offer
för egoismens val

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 482 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-03-22 08:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gott att läsa. Tänker på en nyponbuske som gick samma öde till mötes.
2016-03-22

  Stanley Rydell
Härlig känsla för ett träd som varit, en personlig relation ömsint skildra.
Väcker känslan av förlust, att fälla fyra ekar (eget val) för att ge mer ljus på lantstället - skrev ett par dikter som tack och förlåt. En jordbunden publicerad här: Ekelegi.
2016-03-22

    ej medlem längre
Fint skrivet om en tall som betytt mycket
2016-03-22

  Fem hjärtan VIP
Stark och vemodsvacker dikt som berör mig!
2016-03-22

  Eva Helene VIP
Så fint och berör mig som den trädälskare jag är!
2016-03-22

  Änglaögon
Du är så bra på att poeta om precis allt möjligt.
2016-03-22

    Dan Myrbeck
Fin dikt som inte
en kotte ogillar.
2016-03-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Sorgligt berörande skriver du om din vän tallen, som gått hädan, förvandlad till en timmerhög.
2016-03-22

  louisegirl
Så sorgligt...
Vackert poetat som vanligt
2016-03-22

  ResenärGenomLivet VIP
Fin text, men sorglig...påminner mig om min fina tall som jag ser var dag när jag fäller upp persiennerna...
2016-03-22

    Birgersdotter VIP
Vilken fin text om då och nu!
2016-03-22

  Ingrid Trolle
En underbar berättelse
om ett träds betydelse
inte bara för naturen
utan också för människan.
Skövlingen i skogarna är
hänsynslös och här ger du
oss ett epos om trädens
betydelse i en mycket
vacker dikt. Härligt!
2016-03-22

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text där du flätar samman det som varit med det som är!
2016-03-22

    ej medlem längre
Ett levande och stark text som talar till alla sinnen att läsa.
2016-03-22

    ej medlem längre
Du kan då skriva om vad som helst. En simpel tall blir berörande poesi. Mäktigt.
2016-03-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO