Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den argentinska tangon har en genomgående grundläggande koreografi vilken utgör utgångspunkten för de det dansande parets berättelse om de känslor vilka blott kan åskådliggöras om dansarna låter själen få leda rörelsen - det är då det uppstår ett Flow ...


Den Argentinska Tangon är ej blott En dans ...

... utan mer
ett själens uttryck
för att
med eller utan musik
genom älskandes
kroppsliga rörelser
i kombination 
med sinnlig
attraktion och passion
berätta en nutidshistoria
om kärlekens alla faser och former
i en äkta kärleksrelation ...

I sina allra vackraste former
den argentinska tangon
är en passionerad 
sinnlig älskog 
som spränger alla gränser
bortom alla normer ...

Den finska tangon
är mer likt åskådliggörandet
av ett lyckat bokslut
från en förgången tid ...

Den kan i bästa fall
beröra de dansandes sinnen
men uttrycker kärleken
med all dess attraktion och passion
mer som en tripp av nostalgi
från en resa bland återberättade minnen ...

Ej någonting som är fel i sig
och om du finner den finska tangon
njutbar nog för dig
är jag inte den som vill ta den känslan ifrån dig ...

Men den Argentinska Tangon
när den i alla sina olika former
med eller utan musik
men alltid utifrån
själens och kroppens rytmik
skapar ett flow
vilket för varje form,
dansande par och situation
är unikt ...

... är den Tango
som tilltalar mig ...






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-03-12 13:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tango är argentinsk och urugyaisk, den stammar nämligen från gränsen från de båda, kallades för kreolsk tango från början. Bara lite info för ovetande. Sen tror jag att själen har inget med dansen att göra, snarare känslor som manifesteras, de behöver inte alltid komma ifrån kärlek eller erotik, tango har bredare spektrum än så men tack för läsning och ord.
2016-03-12

    ej medlem längre
Samspel, följsamhet, improvisation, kvinna, man, passion - tango är fantastiskt!
2016-03-12

  Nellie629
i like dat dancehall yo
2016-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP