Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midnattens mörker skrämmer

Inte ett ljud från den tomma trottoaren
Har månen förlorat sin bana.
Minnet av enslighet i månskenet
Försöker fånga en vind
Vill hellre vara en vind än ett ensamt löv
Då skulle jag hellre smeka skogens toppar än en mörk våt gata
Skulle hellre blåsa på alla segel och hjälpa fåglarnas färd
Jag kan drömma om min fantasi
Blåsa lite i utbränd aska
Ingen som ser mig ändå
Invänta morgondagens ljus där det nya börjar
Jag får inte ge efter när gryningen kommer
Jag måste tänka på ett nytt liv av den nya dagen
Vill känna jorden under mina fötter
Känna mötet med ljumna vårvindar
Denna dag blir ett minne för resten av ett liv




Fri vers av Henning Hson
Läst 512 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2016-03-13 14:53



Bookmark and Share


    Bo Malte
kan så vara naturligtvis men ge dig egen tid för belöning ...den du längtar efter
2016-04-08

  HelenaW
Vacker!
2016-03-17

    ej medlem längre
Spännande och intressant poesi med vackra bilder och kontraster.
2016-03-15

  överlevaren VIP
Vackert ordat om kontraster mellan mörker och ljus!
2016-03-14

  Zandor
Trottoaren är ofta tom i Femdregas gytter och skri....applåderas varsamt // zandor
2016-03-14

  StinaJ VIP
Hoppet finns där trots mörkret. En mycket starkt text.
2016-03-13

  Yheela
Vackert och bilden, nästan som en motsats.
2016-03-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Mörk text där ändå hoppet lever för ett nytt liv och bättre dagar i vårljus.
2016-03-13

  Gisela Nordell
ja hellre en vind än ett ensamt löv,
en intressant text med kraft i.
2016-03-13

  Karina"Kia"
Ensam vandra,spöklik ovisshet,fantasin ger ett spel,näst lit ett mörker av skådespel!

Vackert skrivet om en promenad i mörkrets skuggor likt ett blad i vindens nyck! Det landar mjukt när det vackra ljusa ger dagen nytt liv och vindes dovt ljud!
Livet är Livet!
2016-03-13

    ej medlem längre
En text som lever och föder känslor att läsa. Spännande och vacker på samma gång.
2016-03-13

  soligajag_1 VIP
Bokmärker med!
2016-03-13

  soligajag_1 VIP
Sådan extas och en magisk drömvärld tar dig vinden dit dina vingar bär. Sluta inte att existera utan lev upp på nytt!!
Sådana känslor blommar upp av din vackra poesi !
2016-03-13

  Marita Ohlquist VIP
Många fina rader här
ex
"invänta morgondagens ljus där det nya börjar"
2016-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Henning Hson
Henning Hson