Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En fundering kring riskeliminering som huvudstrategi mot potentiella komplikationer och besvikelser i våra liv ... En fundering som i de allra mörkaste stunderna för några ögonblick, dagar eller i värsta fall veckor oss i sitt grepp kan få ... Notera kate


Fördelarna med celibat ...

... är ej 
blott några få
utan fler
än vi vanligen
förmår att inse och förstå ...


Celibat
har förmågan
att förebygga
och skapa en garanti
mot de flesta tänkbara
risker som hör
sexualdriftens förbannelse till ...

Celibat
hjälper oss att undvika
relationer med sådana
som skulle kunna göra oss besvikna ...

Celibat
bidrar till
att behålla 
vårt mentala fokus
och förhindrar 
att vi övergöder vår själ ...

Celibat
eliminerar risken
för att vi ska tro
på livets makt och gåva
att verkligen mena oss väl ...

Celibat 
är något av 
en institution
som skyddar våra sinnen
från att behöva 
utsättas för allt det där
alldeles innerligt skrämmande 
förlösande inspirerande 
livsgivande underbara
som en äkta intimt nära 
kärleksrelation innebär ...

... som förutan celibatet
som ursäkt och försvar
skulle få de som är
ämnade för varandra
att tillsammans
våga risken 
att få njuta livets mening
i allra ljuvaste förening ...





Övriga genrer (Satir) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-03-14 15:23



Bookmark and Share


    Jag är fan större än Sartre
Fantastiskt bra och kul text, och insiktsfull som bara fan!
2016-03-14

  Nellie629
äre bara jag som får lust att skriva nått riktigt oskarpt bland dessa intellektuella replays? bara för att distansera seriösheten några grader?
ursäkta min impulskontroll. jag har den inte idag, sorrey...
peacy jao!
2016-03-14

  Tabac VIP
Det finns stora likheter med celibat (dock i en tillfällig form) och tantra, så jag förstår din text fullt ut.
2016-03-14

    ej medlem längre
Ja så är det...

och tänk tankens celibat, att aldrig behöva kommunicera tankarna som man tänker, då behöver man inte riskera att tänka på, att någon annan har tänkt något annat, tänk vad få som har tänkt på detta!

och känslornas celibat, att aldrig behöva bli sårad, som att slippa visa medlidande och empati, sådant tar bara energi, från att känna med andra som känner likadant!
;)
2016-03-14

    ej medlem längre
Första romantiska riskelimineringsanalys jag någonsin läst som trots sina tappra försök verkligen flödar av längtan, kärlek och hopp! Vackert!!!
2016-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP