Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten glimt av de tankar och funderingar som just nu rör sig inom mig ...


Det är rätt lite som behövs ...

... för att tillvaron
ska kännas lättare
mer tillgänglig
och meningsfull
i allmänhet ...

Men än mer
är ett leende,
en blick,
en beröring
och känsla av
samhörighet
någonting som
mer än någonting annat
kan ge ny energi,
livshopp och inspiration
för en själv
så som individ och person
i synnerhet ...

Kärleken 
den vackra, innerligt underbara
är för många
i det närmaste en
ouppnåeligt otillgänglig 
lyxangelägenhet
vilken med sin frånvaro
beständigt synes närvara ...

Men när vi möter 
kärleken i vårt liv
är det en ovärderlig gåva
vi vore idioter
om vi inte tog till vara
för att vårda den
ömt och innerligt 
som en absolut prioritet
här och nu 
och för all framtid ...

Ty kärleken
i sina allra äktaste former
är den absolut
outsinliga källan
till kraft, livsenergi och inspiration
vilken utgör grundvalen
för allt vi behöver, vill
och drömmer om i våra liv ...

Att prioritera kärleken
är inget egentligt valbart alternativ ...

... Den är förutsättningen
för att vi överhuvudtaget
kan få ett meningsfullt liv ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-03-14 22:09



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Den kärleken,den kärleken..den så viktiga och efterlängtade . Fint och tänkvärt skrivet
2016-03-16

  DominiQueen
Amen...
2016-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP