Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Friskhetsnormen





Friskhetsnormen över vad som är psykiskt normalt

sattes upp en gång i tiden
för väldigt länge sedan
egentligen borde detta vara en saga

men så är det inte riktigt

det som du säger
det som du berättar

kan användas emot dig
som om du
hotar
utpressar
manipulerar

för de utgår från friskhetsnormen över vad som är psykiskt normalt

inte dem som ska ta hänsyn

utan du med en psykisk sjukdom som ska anpassa dig
till friskhetsnormen över vad som är psykiskt normalt

det är de friska som sätter ribban
om vad som är
acceptabelt

så ska man stå där vända in och ut på sig själv
för att passa in
i det lilla facket psykiskt normalt




Fri vers (Fri form) av Annica_N
Läst 261 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-03-14 22:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annica_N
Annica_N