Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Instängd

Fjärilen i fönstret
instängd utan hopp
längtar till det vackra
blommans knopp
stirrar mot naturen
det fina utanför
solens varma strålar
som annars berör

Fängslad utan avsikt
men nu så besviken
hjärtats öppna dörr
för den som är nyfiken
inlåst bakom galler
vid fönsterrutan ren
en oturlig händelse
i sommarkvällen sen

Skådar mot skönheten
en fjäril fagert vit
utanför i friheten
hon bjuder sin invit
längtan där vid rutan
nu ännu större är
för det har sina sidor
att plötsligt bli kär

Inlåst där i mörkret
då morgonen tar vid
en längtan till livet
och gryningens strid
fönstret öppnas upp
plötsligt blir det ljus
frihetskänslans stund
behaglighetens rus

Fria på vita vingar
känslor letar svar
söker sig till varandra
kärlek så underbar
fjärilar på ängen
ämnade att vara två
aldrig mera inlåst
det kan man lätt förstå

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 756 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-03-28 19:40



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Frihet att vara, finnas och att få älska och välja och så språnget mot möjligheterna...en finstämd dikt som jag tyckte mycket om att läsa.
2016-04-04

  ResenärGenomLivet VIP
Vi bör alla få vara där vi är ämnade att vara...fin text...
2016-04-01

  M.Eta
Vackert skrivet om vackra flygfän. De ska inte vara instängda bakom glasrutor. Förgyller naturen bland blommor och blad.
2016-03-30

    Dan Myrbeck
Härligt fin!
2016-03-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Fjärilen som symbol för frihet och kärlek, lyfter sina vingar i din vackra dikt.
2016-03-29

    ej medlem längre
Så fint diktat om den vackra fjärilen som satt instängd! Blir riktigt glad åt slutet när den fick sväva iväg ut i frihet!
2016-03-29

  Eva Helene VIP
Skillnaden mellan instängdheten och friheten i en vacker dikt.
2016-03-29

    ej medlem längre
Underbart fin text med mycket symbolik mellan raderna.
2016-03-29

  Linda CH VIP
Jättefin!
2016-03-29

  Änglaögon
En väldigt vacker kärlekshistoria med ett lyckligt slut.
2016-03-29

    ej medlem längre
Vilket kärleksdrama, två älskande par som slutligen får varandra. Fint skrivet.
2016-03-29

  Fem hjärtan VIP
Underbart vacker!
2016-03-29

  Gisela Nordell
som en liten saga... kärleken mellan två sommarfjärilar som får varandra
2016-03-28

  Blomma-Stjärna VIP
tycker du skriver så fina dikter, med både inlevelse och rim - och jag ler åt denna kärlek med lyckligt slutl!
2016-03-28

  Ingrid Trolle
Underbart vackert
med fin rytm och
och fina rim.
Åter ett fint poem
ur din flödande penna
2016-03-28

    ej medlem längre
Fint skaldat om naturens fenomen och kärlek med lyckligt slut. Fint förpackat med fina rim.
2016-03-28

  Maria Sundelin VIP
Härligt
Kramar
2016-03-28

  Ninananonia VIP
Fin...
2016-03-28

  Maj-Lis VIP
Mycket vackert och ett lyckligt slut
2016-03-28
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO