Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tolkningsföreträde

Vem äger tolkningsföreträde

till någon annans upplevelse

eller diktning ?

Nej, ingen annan äger detta.

Man kan bara framföra

hur man tolkar budskapet

genom sina egna glasögon.




Fri vers (Fri form) av Valter Örn VIP
Läst 397 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-03-20 11:06



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Gäller det andliga upplevelser så ska de jämföras med Bibeln.
Stämmer de inte med Bibeln hör de hemma på sophögen.
Jag har t ex i dag upplevt såväl Jesus som Satan.

2016-03-20

  Larz Gustafsson VIP
Om jag har skrivit en dikt - och jag har skrivit tusentals - så är det jag som har tolkningsmonopol i så måtto att det bara är jag som vet vad dikten ursprungligen vill förmedla.
Att den byter ägare så snart jag publicerat den är nonsens.
Den är fortfarande min.
Sedan är det självklart att man om man vill FÅR tolka dikten i fråga annorlunda. Det betyder emellertid INTE att ursprungsbudskapet modifieras.
2016-03-20

    Sefarge VIP
Om människor tog åt sig
denna insikt.Skulle Världen
vara mycket bättre att leva i.!
:)
2016-03-20

  StinaJ VIP
Precis.
Bra skrivet
2016-03-20

  soligajag_1 VIP
Så är det !
Bra skrivet!
2016-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP