Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liten stilla tyst reflektion ...


Det finns en gräns ...

... bortom vilken
de skriftade ordens
mening och innebörd
ej förmår beröra 
på samma sätt som förut ...

Det är
när vi talar med
och än mer
när vi möter varandra
och får möjlighet till
att få ta del av 
ordens förmedlade budskaps
verkliga innebörd och mening
i förening fullt ut ...

När vi senare
åter läser 
de skriftade ordens
förmedlade budskap
blir innebörd och mening
någonting helt annat
då vi omedvetet
lägger till 
det vi minns av
sändarens 
röst, kroppspråk 
och förmedlade känsla
när vi tar till oss det vi läser ...

Ibland kan själva mötet i sig
för en del kännas som en begränsning
av den fria tolkningen av det skriftade ordet ...

... emedan det för de allra flesta
inger en känsla av att få 
ett större och djupare tillträde
till sändarens liv,
referenspunkter och perspektiv ...

Ty samma skriftade ord
i exakt samma kombinationer
har sällan eller aldrig
samma innebörd och mening
för vare sig 
sändande eller mottagande
vitt skilda personer ...

Något som skänker
det skriftade ordets
förmedlade innehåll 
ej blott bara
olika innebörd och mening
utan jämväl 
öppnar upp helt nya dimensioner ...

Nej, bortom denna gräns
förmår ej de skriftade orden
beröra på samma sätt som förut ...

... utan snarare på så många fler
och andra sätt än tidigare ...

Om än inte nödvändigtvis mer ...





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2016-03-20 15:29



Bookmark and Share


  mike irow
vilken mogen text inte
konstigt
skrivet av mogen sann poet
skriftande ord får igen nya
dimensioner...efter läsning bravvvo!
2016-03-20

    ej medlem längre
Dina tankekurvor är både intelligenta och visa och det är en njutning att följa dem!
2016-03-20

    Jag är fan större än Sartre
Ytterst intelligent analys!
2016-03-20

  Larz Gustafsson VIP
Risken är att vissa ord töms på sitt innehåll.
!Älskling" t ex. Det låter extremt tillgjort när folk tilltalar varandra med det epitetet.
(I synnerhet om de är gävlebor och vill låta som stockholmare).
Samma sak med: "Jag älskar dig" eller "Ha det bra!"
2016-03-20

  bumerang
Allt är öppet så länge dimensionerna
Är begränsade. Kanske bäst så???
För det längtande skapandet.

2016-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP