Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tiggarstaven

 

när man gått med tiggarstaven en tid

blir den ett sällskap

 

tigga ömkan

tigga vänskap

tigga kärlek

 

kastar den i de förlorade själarnas flod

ser den flyta bort och bli mindre och mindre och mindre

 

möter bitterheten

 

 

dagen är kommen för räkenskapen

fegheten kryper fram ur skrymslen

 

V Å G A känna sig oälskad

erkänna        M I S S L Y C K A N D E

 

 

 

rent blod flyter ur varigt sår

 

 

 

låta sig cementeras i detta nya

 

D E N  J A G  B L E V

 

inte den jag önskade att jag blivit

den jag hoppades att jag skulle uppfattas som

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Gisela Nordell
Läst 331 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2016-03-22 04:07



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Få är miljonärer, trots att de egentligen vill läsa allt så står i hyllornas lätt åtkomliga och överkomliga skrymslen. Det är lätt avhjälpt för dem. Men de som lever på eller under existensminimum lånar inte lika mycket som de skänker. Miljonärer skänker med tanken och det är ju den som sägs räknas. Fast vid läsningen av en text sållas agnarna från vetet och då kryper det fram var hålen sitter, utöver fulheten eller ågrenen.
2016-03-24

  mike irow
otroligt
träffat i själens väsen...
en väg och en till
men utan återvändo.
från varsomhelst till
varsomhelst
dina försök, avsikter
nya utsikter
låt dig vara den du blev
önskar jag dig
med. din kloka dikt
2016-03-22

  Åsa Njunjes
Får mig att tänka på att smärtan ibland är enda vägen.
2016-03-22

  Fem hjärtan VIP
Mycket klokskap och vishet i din fina dikt!
2016-03-22

  ULJO
Klokhet i varje boksuav
2016-03-22

    Dan Myrbeck
Tänkvärt.

Det är nog väldigt jobbigt om man misslyckas på alla områden.
2016-03-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Kloka insiktsfulla ord.
2016-03-22

  ResenärGenomLivet VIP
Kloka ord...
2016-03-22

    ej medlem längre
Här finns så mycket klokhet att hämta styrka ur. Tack.
2016-03-22

  Yrre VIP
fyllt av livsvisdom!

2016-03-22

  Nils-Robert
Så viktig text. Olof P lärde mig en gång. " Du behöver aldrig be om ursäkt för den du är". Ett av de bästa råd jag fått genom livet.
2016-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell