Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fruktansvärd är vår värld dessa islamister som håller på att montera ner vår trygghet och frihet. Vad göra?


Terrorattack

Morgonens rusning
det blixtrade och small
kamouflageklädda män
ett islamistiskt kall
utrustade med vapen
i trängseln slår de till
självmordskandidaterna
och tiden andlöst still

Hänsynslösa soldater
uttagna till strid
attacker i guds namn
mot utlovad frid
med dragna vapen
kampen mot de svaga
lemlästade kroppar
som inte går att laga

Tidsinställda bomber
gjorda för att döda
krossade drömmar
själar som ses blöda
terrorismens offer
och helt utan empati
skräckinjagande blickar
till oförglömligt skri

Där människor lever
attacker som låter
ruiner i stora högar
barnen som gråter
en samling galningar
vill förstöra jorden
missbruka guds heder
kärlekslösa i orden

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 622 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-03-23 11:44



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Jag kan inte förstå hur människor kan göra så mot andra...bra skrivet...
2016-03-25

  Ninananonia VIP
Berör djupt..
2016-03-24

  Eva Langrath VIP
Stort tack att du sätter ord på det hemska som händer runt om oss.
2016-03-24

  Fredrik P. VIP

Tack! Nuläget i kubik!
2016-03-24

  Teresia Ridell
Ja så fruktansvärt, obegripligt.

Bra skrivet !
2016-03-24

  Nils-Robert
Stort TACK!
2016-03-24

  Magica VIP
Ja det är illa med attacker, oavsett vem som begår dem dock.
2016-03-24

  Fem hjärtan VIP
Vi känner alla vanmakt inför dessa onda terroristhandlingar... Mycket bra framlyft här i fin poesi!
2016-03-23

    ej medlem längre
Du lyfter fram dagsaktuella händelser på ett fenomenalt sätt Att sedan göra det till poesi är stort. Det ska du ha heder av.
2016-03-23

    ej medlem längre
Viktig text om ondskan i världen. Som vanligt gör du det väldigt bra.
2016-03-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Detta är helt ofattbart att förstå. Att det dessutom kallas religion, av dessa bödlar. Mycket bra och aktuell text.
2016-03-23

  Ingrid Trolle
Du har funnit de rätta
orden att beskriva detta
fruktansvärda mördande
2016-03-23

  Kjell Åhsberg
Världen står handlingsförlamad inför dessa terrorister som är totalt vilseledda och radikaliserade. Hur ska man kunna bemöta en människa som tror sig göra något gott och som väntar en stor belöning i det rike de ska träda in i efter att ha detonerat självmordsbomben?
Den ekvationen går inte ihop. Därför kan terroristnätverken jobba vidare.
2016-03-23

    Dan Myrbeck
Det är väldigt svårt att i ord beskriva detta, men du lyckas bra!
2016-03-23

  Änglaögon
Bra fångat om denna hemska händelse.
2016-03-23

    ej medlem längre
Starka nakna ord som söker svar när ondskan brer ut sig.
2016-03-23

  Eva Helene VIP
Mycket bra och engagerat skrivet, tack!
2016-03-23

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet!
Hur ond kan en människa bli?
2016-03-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO