Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För alla människors lika värde <3


Män som äger makten




De som bestämmer
Äger makten
Stakar ut vägen
För vad bedöms som rätt

De finns inga fel
Utan de målar upp allt på ett skrämmande sätt
Säger att det är sanningen

De äger vapen
Får den unge killen att ta till deras vapen
Säger att de blir hjältar
När de krigar deras krig

Samtidigt stänger vi gränser
För folket som flyr
Från bomber som släpps
Från flygplan som de unga killarna flyger
I jakten att få bli hjälte

Säger att vårt land är redan fullt

I de redan länder som är fulla
Kommer andra unga männen
Som offrar sina liv
För de andra männen med makt
Som målar upp ett något annat som enda rätta
De blir hjältar när de offrar sig för sanningen

Så står de länder som säger att de är redan är fulla
Med sitt folk som inte kan fly
Från bomberna som tar liv
På våra gator

Allt kommer för nära
Ska inte ske här

När blev det skillnad på folk och folk
Några har fått en högre status
Ses som viktigare än andra
Av män som ger sig själva makt

Varför inte öppna gränserna
Säga att vi gör detta för vi tror på fred
Alla människors lika värde
Vi står inte bakom männen som bestämmer
Vad som är det rätta

Tar varandras händer skapar nya gränser
Där vi säger att vårt land är fullt

Mänsklighet




Fri vers (Fri form) av Annica_N
Läst 292 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-23 08:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annica_N
Annica_N