Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tiden är mogen

 

Oron blöder  

ur rinnande tystnad                                          tär mitt inre

vältrar sig fram                              

i utsådd förtvivlan

 

                                                                              bleknar

                                                                               stegras

                                                               huden spricker upp

 

vilket sår

vems smärta

 

ur rispan i molnet

 

Ljuset

                                                   vems var skammen

                                                   den skyddslöst troende

                                        begapade begabbade flyr in i sprundet

i ruelsen  och rädslan    

                               

                                                    Tiden är mogen

                                                                          




Fri vers (Fri form) av Gisela Nordell
Läst 366 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-03-24 04:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Alltid.
Det krävs mod att skriva om smärta och innan man ens har orden, har det värkt och ömmat under huden.
Bra länge
2016-03-26

  ResenärGenomLivet VIP
Spännande sätt att skriva...
2016-03-25

  Fem hjärtan VIP
Berörande dikt i snygg komposition!
2016-03-24

  lodjuret/seglare VIP
Icke blott tiden, även donet verkar fullt av bläck. Liksom upplevelsen finns för envar (upp-)levande.
2016-03-24

  Ninananonia VIP
Vackert flödande ....
2016-03-24

  mike irow
vackra ordspel,form
innehåll,metafor...
2016-03-24

  ULJO
Berörande i en snygg förpackning
2016-03-24

    ej medlem längre
Att läsa dig är att få en upplevelse som stannar kvar.
2016-03-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänkvärd dikt i spännande komposition, som väcker läsarens fantasi.
2016-03-24

    Max Poisé
Det fina med denna är att det går attpöocka delar av den och läsa in och ändå ha kvar helheten. Mycket kompetent skrivet och med fantastiska ordval.
2016-03-24

  Goraxy 89 Orion VIP
Dagens första pärla. Vilken text alltså! Intressant uppdelning - Det finns utrymme för personlig tolkning mellan raderna. "Tiden är mogen"

En diktupplevelse jag inte ville vara utan - TACK
2016-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell