Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det nya livet

 

Lägger örat

till trädets kala stam

 

hör bäcken stiga

från underjordens källor

 

ser solen lysa

på hasselns svällande hängen

 

 

Det är dags nu

det är tid för det nya

 

när tranorna kommer

från söderns blöta deltan

 

och landar i byn

för livets skull

 

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-03-24 08:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Välkommen våren!
2016-03-25

  Eva Langrath VIP
Så fint du fångar livet som kommer åter.
2016-03-25

  lodjuret/seglare VIP
Kan man läsa eller se på när färg torkar, kan man lägga sig mot rälsen eller se gräset växa, vad finns väl då kvar att uppleva? Att läsa är livet, det är utom allt tvivel givet.
2016-03-24

  Minkki VIP
Att läsa om våren som landar i byn, för livets skull gör gott i själens innersta skrymslen. Tack för texten!
2016-03-24

  Lena Själsöga Keijser
just så
är
instigandet
medvarandet

du ser
du hör
är
i
är
2016-03-24

    ej medlem längre
Så vackert.
2016-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP