Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stackars grannar

 

vara vänlig utan att komma för nära

grannen eldar löv på påskafton

röken i stora vita moln över min trädgård

hans tomt är full med gamla bilvrak som ska repareras...det tar tid och nya fylls på

och låter gör det...

förtidspensionerad bilhandlare

man säger ingenting

går undan        sätter mig längre bort

grannsämjan viktig          inte vara småaktig

f r e d a g s g a p i g a

m å n d a g s k n e p i g a

de med hundar pratar förtroligt

själv har jag katt

"du ska ha din katt i koppel!"

hundarna skiter fritt på skogpromenaden

man trampar i högarna

säger ingenting

ä r k e f i e n d e r

önskar bara lugn och ro

 

grannen markerar med att inte hälsa

svarar med samma mynt

glider obemärkt in genom dörren

"Farmen" spelas upp

intriger allianser maktkamp

vända ryggen

inte låtsas se   när man tänker vänligt nicka

hälsa, ge ett leende

vill inte vara del i denna onda lek 

anses nog högfärdig i mitt utanförskap

försöker inte bry mig

Fred på jord:

fred på jord:

fred mellan grannar

 




Fri vers (Fri form) av Gisela Nordell
Läst 319 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-03-27 09:34



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det kan vara lite känsligt ibland, hur man ska eller bör vara...mycket bra beskrivning...
2016-04-01

    ej medlem längre
Som ny granne till andra, har jag lärt mig att säga ifrån, inte klaga, utan snällt be dem tänka om. Skulle tro att det är ett steg man bör ta redan från första början, annars byggs det oro. Bra ordat om detta.
2016-03-31

    Dan Myrbeck
Inte undra på
att det blir
krig i världen!
2016-03-29

  Åse Tropp VIP
Fin berättelse!
2016-03-28

  mike irow
trivsam betraktelse
följer livs
nästintill vardagliga linjen bra skåda
2016-03-28

  Jan Widströmer VIP
Vardagssvensk gråhet och tristess väl skildrad. De där sursvenskarna som skiter i andra och skiter omkring sig. Bra. Dikten som en novell.
2016-03-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Bevare oss för sådana grannar! Min son har haft ett elände med sin i 12 år. Det tar aldrig slut, trots domar och kostnader för stollen.
2016-03-27

  ULJO
Det kan ha sina sidor med irrterande grannar. Kan ju bli rena grannfejden om det vill sig illa.
2016-03-27

  Nils-Robert

Känns igen. Olof P lärde mig en gång. " Du behöver aldrig be om ursäkt för den du är" Har levt efter de deviset. Var den du är Du med. / NR
2016-03-27

    ej medlem längre
Det ät inte alltid lätt med grannar. Det finns en rad olika problem som kan uppstå. Folk brukar bli irriterad på andras katter.
2016-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell