Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
maskinenen stannade för nära land


vem fan tänker då på kärlek

vi såg aldrig
var vågen kom ifrån

båten kanade på sidan
och allt blev tyst

tyst i maskin
och bränningar i lä

vi förstod
ner och lufta

öppna spridare
och pump

pumpa pumpa pumpa
diesel och luft

fick igång
hjälppumpen

startmotorn murrar
bränningarna fräser

maskinen igång
propellern frälser

vem fan
tänker på kärlek då


tb




Fri vers av tom boreland
Läst 377 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-05-03 00:43

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Manal
en rätt så intressant dikt, som smspelar mellan olika känslor.
2006-05-29
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland