Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Första dagen i April

 

 

 

Färgerna frenetiskt vackra

krokusen sträcker sig

mot skyn

men når bara

strax över de

glesa grässtråna

 

luften är hög och klar

jag andas

andetag efter andetag

känner mig starkare

ser mot solen

som bländar mig

värmer mitt

vårfrusna ansikte

 

vandrar vidare

förundrad över hur

vackert det är

just när allting

är på väg att vakna

till liv

bladens knoppar

väntar ivrigt

på den där första

riktiga vårvärmen

vaggar sakta fram och åter

på sina grenar

 

fåglarna prövar sina

röster

lite försiktigt

 

snön låg kvar här

bara för en vecka sedan

det känns som en evighet

nu

vinterns sand

knastrar under mina skor

där jag går

jag fäller upp kragen

en kall vind letar sig in

under rocken

 

jag ler

rakt in i solen

och låter mig luras

ännu en gång

 

P.G 20160401

 




Fri vers (Fri form) av Peter G VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-04-01 23:14



Bookmark and Share


  Tove Meyer VIP
Riktigt vackert, du lyckas fånga hur vi alla känner precis i denna tid.
2016-04-03

  Mats Kitok-Lundmark VIP
I mina ögon en levande beskrivning om uppvaknandet efter vintern, både för oss och naturen.
2016-04-03

  Magica VIP
Vacker och vemodig.
2016-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP