Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sångens första vers: Varför skola mänskor strida, varför skall det flyta blod. Varför skall så många lida, blott för någras yvesmod. Friden är och skall väl bli livets högsta poesi.


Varför skola mänskor strida, varför skall det flyta blod ...

När människor söker strid och dispyt

i det lilla

så är det inte ett dugg förvånande

att folk strider mot varandra

även i stora sammanhang

Makt, pengar, avund och prestige

är de tidlösa rötterna till det onda




Fri vers (Fri form) av Valter Örn VIP
Läst 427 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-04-03 11:32



Bookmark and Share


  Magica VIP
Slopa samtliga religioner, man kan ha sin tro ändå. Problemen skulle iallafall avta... Men förstår din tanke, pengar och makt etc. styr mycket, så svårt göra nåt åt då...
2016-04-04

  StinaJ VIP
Många kloka ord att tänka på här
2016-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP