Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du väljer din tro

Gud se ner på mig
jag älskar dig
Men jag behöver mer kraft
ge mig lite av din saft

I sökandet efter dig
går jag på din stig
Passerar den trånga allén
tar upp en sten

Lägger den i diket
än lever liket
Som vill skydda de dina
utan att synda

Stening gör ont
vi håller inte på med sånt
Vi bereder mjukt
allt annat är sjukt

För det kommer väl fler
som följer mina steg
Jag är väl inte ensam allena
som vill hjälpa de klena

Första trappsteget
nu har jag valet
Tro på att det håller
avstå jakt på banknollor

Slutet får ni aldrig veta
för det är er väg att leta
Att tro
är att släppa all flyktig oro




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 353 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-04-04 16:43



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2016-04-04

    ej medlem längre
Vackert diktat om att i ödmjukhet se andras lidanden och hjälpa där man kan!
2016-04-04
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP