Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poesin lyriken prosan sjunger


Poesin blir Musik för mig ljud toner rytmer

de strama korta

blir till rop

en refräng 

till alltets klang

 

de fåordiga

välformulerade

blir till viskningar

i mörkrets dova ton

 

de mångordiga långa

som symfonier

de harmoniserar

genom mitt vara

 

de fyndiga

spännande

lustfyllda skratt

som håller mig vaken

 

de rimmande

naturlyriska ljuva

stroferna till klanger

förvandlas till sång

 

som jag beundrar

de vindlande berättade

prosans gånglåtar

som får mig att vilja dansa

 

de svarande kloka

skaldandets rytm

klingar tills foten

vill stampa i takt




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-04-05 10:32



Bookmark and Share


  mike irow
vackert skrivet!!!
2016-04-07

    Dan Myrbeck
Bra beskrivet!
2016-04-05

  Ninananonia VIP
Vackert..om poesi..
2016-04-05

  S-E Forslin/same
Underbar gestaltning av poetisk verklighetskopplad Lycka!
2016-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP