Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ungefär... snarare inspirerad av Bowies Blackstar och andra fenomen än själva himlakroppen


Tredje Asteroiden : Juno

 


Juno

du är nu

medan jag är alla andra tider

bär du nu

okänt ljus

placerar kartan min juno i jungfrun

men Du gör

mer som juni

oavsett prognos, septemberstiltje eller aprilstormar

blinkar du bara

lugnt vild

likt lampan i detta rymdskepp som skall föra mig genom döden

för att födas

till nästa minne

matas in o ut ur matrisen med kamerans osynliga knappklick

du är en SvartStjärna

ej längre någon ungtärna

du är ingen virrhjärna

jag är inget ljushjärta

jag är en brunbjörna

you're like a blackstar

och din kusin Cuno

ligger närmare jorden

väntar på att stenbitarna skall samlas

till den ljusaste skuggan

ditt nobla barn

från framtidens ursprung

där min mor just har uppnått sjuttio år

till skillnad från Elvis Stardust

eller aldrig Harris Lennon

fast jag fick en helt annan historia

ju?!



 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-04-08 16:17



Bookmark and Share


  Anya VIP
Innehållsrik text med bra rytm.
2016-04-15

  LenaJohansson VIP
gillar rymden mycket
2016-04-08

  Nanna X
Haha gillar hur du börjar rimma mitt i. Rymden är underbar!
2016-04-08
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP