Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett vårsceneri, och ja vi hoppas att ni vet hur ett privatskratt låter. Lite för stort och lite för varmt för rummet ifråga. Ett ta ut svängarna-skratt förnöjt och ifrån magen.


Fast på riktigt

Jag är lite för misstänksam

och du
är lite för godtrogen,
säger hon skälmskt
och ler bakom frukostkoppen

och munnen ser han kanske inte
men ögonens glitter ser han

Han lutar sig bak på stolen
och privatskrattar högt

Då  jämnar det ut sig ju
säger han

Friden skimrar om dom
ett rosa glitter i luften
efter en förnöjd natt av sovande gemenskap

Då rusar katten mot balkongdörren och
trycker sig ut
och allas ögon vänds upp mot himlen
Två stora plogar av tranor drar norrut ovanför balkongen
Kavande genom luftlagren

Som barn med för stora cyklar, tänker hon.
På väg till lantstället med för stora cyklar.
och det kanske dom är.
Tranorna
Unga tranor på väg till nordlandet
där dom föddes förra sommaren

Våren är ett spännande äventyr
lite som en saga

fast på riktigt






Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-04-09 15:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Katten kastar sig in,
katten kastar sig ut
2016-04-19

    99knivesinside
Ja. Tack för den.
2016-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP