Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårsol

 

Det växer en sol

med stängel och blad

ur vårens bara backar

 

en sol som visar

mot sjö och bad

mot myllrande myrors stackar

 

en sol som kan plockas

och sättas i vas

och lysa upp hela huset

 

en Tussilago farfara

som tinar det

som är fruset

 

 

Det gör alltid ont

när knopp blir blom

när den nära elden bränner

 

och våren är ny

och blommorna

och allt det vi hoppas och känner

 

och Tussilago farfara

är en sol som

får dagen att brinna

 

i mötet vid sjön

bortom vinterns skog

vid en strand för en man och en kvinna

 

 




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-04-14 08:11



Bookmark and Share


  Minkki VIP
jämte åkerfräken var Tussilago farfara en av de första växterna som pressades för mitt skolherbarium, föga tänkte jag då att den kan inspirera till vårljuv kärlekslyrik
2016-04-18

  Peter G VIP
Vilken härlig och ljus vårdikt!
Lättläst med fina rytmiska strofer, en ren glädje att läsa!
2016-04-17

  Nils-Robert
Så fin dikt. Du är verkligen skicklig. / NR
2016-04-14

  DominiQueen
jag Älskar dikten, tussilago och kärlek och havet, allt fick Du med och ljuset. Tack käre vän underbar läsning.

LoveBlessings
DominiQue
2016-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP