Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min terapeut


Min terapeut.

Sade till mig.

Att nu måste du tänka till Tommy!

Och han började rita bilder i sitt block.

Och ritade upp lilletompa i barnhemsfönstret.

Och jag lovar.

Han är inte billig.

För det är dyrt att behandla idioter som mig!

Men jag betalar för det jag gör.

Hela vägen.


När vi efter många samtal.

Började närma oss kärnan.

Så sade han en av de saker.

Som jag tar med i mitt fortsatta liv.

Han sade;

”Jag trodde att när du kom till mig,
att du var en av de andra.

Men.

Efter flera märkliga omständigheter.

Och jag trodde att
du var ett oskrivet papper.

(Han sade;
Min tes var att jag trodde,
att det skulle ta mig typ 2 år att komma in i dig)

Men han sade till mig;

"Efter bara typ fem samtal.

Så har du vikit ut dig fullständigt med stolthet!

För att du förstår att allt som hände inte var ditt fel.

Och du visade för mig din totala orädsla för ditt eget liv.

Och då förstod jag på riktigt att du går in i döden för din familj.

Utan minsta tveksamhet.

Du är idioten som ingen kan behandla bort.

För din dedikation för familj, kärlek och stolthet."


”Så du har redan givit dig själv många av svaren du ville ha av mig.

Du har ju redan själv svarat på en del av dina egna frågor!”

”När vi talar.

Och jag skall analysera dig,

och jag vill utveckla något.

Så lägger du svaren i min mun!

Du har ju redan analyserat ner dig själv!”


Men detta är ju bara en del av sanningen.

För vi är ju inte klara.

Och han har ju tystnadsplikt om mitt liv.

Fy fan!

Vilka bilder jag har givit honom.

Och mer kommer att komma i våra samtal.

Och vilka fantastiska bilder han givit mig.

Som jag har tagit med mig.

Och det har stundtals gjort ont som fan!

Men mycket vackert i livet.

Att jag.

En Finsk och Svensk jävla stolt jaggernaut.

Som går rakt igenom väggar vid behov.

Som anser att ensam är stark.

Går till en terapeut!

Och jag är så stolt över mig själv.

”För att jag vek ned mig”.

Och sökte upp en terapeut!

Någon som möter mig i livet.

Och bara håller käft om allt jag upplevt.

Vi kommer att gå många matcher.

Han och jag.

Och helt ärligt!

Så brukar han avsluta med att säga.

”Om du använder dina otroligt positiva egenskaper på rätt sätt.

Så är du den världsmästare som många ser dig som!”





Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-04-15 23:30



Bookmark and Share


  DominiQueen
Löv jo... Respekt mannen!!!

Bra!!! Gillar den texten och ni har en bra dialog, Du lär honom och han påminner Dig om vem Du är.. Tro på Dig!! Allt finns där redan :-)
Heja Dig. Bra Du delar denna så fler inspireras att gräva i sin rabbat.

Keep up the good work
DominiQue
2016-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP