Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla är faktisk lika mycket värda

 

Dagen i dag

är det bara jag

som går runt med

en klump i halsen.

 

Är orolig för denna värld

hur kommer allt att sluta

finns det en gnutta hopp

för de vanliga människorna

eller kommer allt att sluta

med att makthavarna och rika

tar allt, hela världen för sig själva

och vi får leva i en ständig stress

i ett system där vi är slavar.

 

Ska vi låta rasistiska partier

få mycket makt och utrymme

ska vi låta Donald Trump

komma till världs makten.

 

Ska vi låta familjer svälta

ska vi inte sträcka fram våran hand

ska vi sitta där och låsas att

man inte ser, att man blundar för allt.

 

Ska vi låta krig vara lösning

på att lösa en stor konflikt

ska vi gå ut och strejka

eller ska vi bara sitta där

och inte göra någonting.

 

Är orolig för denna värld

hur kommer allt att sluta

finns det goda människor där ute

eller kommer allt dö ut med tiden

visa dig nu, blunda inte mer

jag förstår inte hur du kan

bara strunta i dina bröder och systrar

det är varken bra eller rätt alls.

 

Ska vi låta miljön förstöras

på grund av vissa idioter

som inte förstår att vi människor

påverkas av miljön och av naturen.

 

Ska vi låta att andra ska bestämma

när det äntligen är vi som ska föra

våran röst hör dem inte

politikerna struntar i oss och väljer istället

att bry sig om vad som är best för dem.

 

Till er folk där ute

ni har hjärtat där till vänster

fundera riktigt noga

vem som ska leda världen

och detta land

sträck ut era hand

till folk där ute

tänk demokratiska tankar

för alla är faktisk lika mycket värda.

 

Copyright by: Arnela Arre Kurbegovic

(2016 - 04 - 16)

 




Fri vers av Arnela
Läst 274 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-04-16 18:06



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Din text bär ett mycket viktigt budskap till oss människor. Solidaritet och medmänsklighet, skulle förbättra vår värld.
2016-04-17

  Solstrale VIP
Solidaritet - solidarisera mera - jag håller med dig... Du har ett patos, medkänslan är viktig motor i världens överlevnad! Döper dig till patos- poet för att du visar på patos, solidaritet och välvilja för andra! En mycket stärkande läsning och uppmuntrande till att förändra till baks till godheten!
2016-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Arnela
Arnela