Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem ställer grupper mot varandra?

 

Att inte ha några pengar
i dagens samhälle är ett problem
Att tillverka svenska tomma plånböcker
gör att godheten kommer i kläm

Ingen mår bra
inte ens svenskarna
Om man ingenting har
föds hatet även hos svenskarna

Att inte se hemlösa
blunda för utförsäkringar
Är att betrakta deras liv som värdelösa
ett likhetstecken till skrämmande mänskliga värderingar

Skylla på fuskande sjuka
men godkänna jobbskatteavdrag
Är ett djävulskt sjukt stuk
men huvudsaken är väl att du mår bra i din vardag

Att sen låtsas tycka synd om flyktingar
förklara alla hemlösa som knarkare
Förklara alla sjuka som låtsas-sjuklingar
säga att en svensk stackare väljer att vara en stackare

Är för den utsatte svensken
som att få en kniv i handen
Han tittar på dansken
och funderar på den trasiga tanden

När alla politiker mer eller mindre följer med
och häller salt i såren påstående det vara socker
Känner den utsatte smaken på sanningens sked
och spottar ut empati och rikemans-ocker

Vägrar lyssna på deras förklarande orsaker
där deras stängda hjärtan bevisar att makt och habegär endast existerar
Även om de älskar att spela GUD uppfinner de fattigmans-kloaker
allt de gör är att de använder vissas blod när de låtsas-manifesterar




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 441 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-04-17 13:39



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Nu kommer jag ensam från folk vandring var på promenad i platser längs landsvägar och järnväggar där folket talar lite krispigare, som man får inte ventilera i lägenheter på den tonen, hur det känns vara svensk utan status? medan i buskar grillar emigranter en bit späk bakom bil vagn, jag tror att grupperna kommer att förenas och kommer att sjunga internationella efter första maj tillsammans. medelklass svenskar, flyktingar och tiggare kommer att gå ihop städa klart. Ryssen vill inte.
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Folket har inhalerat i näsa den magiska kyrklig Wafer(heliga bröd)och rökelse av misser lukten av urin i hissar inte av fin grillning. Och då folket blir starkare och går ej luras av solstrålar mera. jag tror bli någonting radikal i Sverige snart folket vet vad liger felet nu,
2016-04-17

    ej medlem längre
Den som inte vill se sanningen bryr sig inte om att ta reda på fakta.
Uttrycket "att ställa grupper mot varandra" är till för att skrämma folk att tiga, när utsatta vägras hjälp.
2016-04-17
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP