Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Akvarell på handgjort papper


GUL HIMMEL I BARNDOMSMINNE

 

 

stulna ögonblick

dem jag hann att

samla ihop innan

allt trasades sönder

av den stora ångvälten

livets baksidor för med

 

rusar mot minnets närhet

den gula himlens existens

som barnet i mig bevarat

som en åminnelse av det

som jag ensam inom äger

som är endast mitt egna

 

minne av solvarma dagar

strand vatten sjögrässkräck

blålera vasstrån runda stenar

måsskrin grodsim fjärilssafari

roddtur kanotutflykt segeltur

skärgårdstur trädklättring kojbygge

 

sådant som mitt minne är

under den gula himlens beskydd

förseglat i dess ljusa varma frihet

som vaskade fram en insikt om

att jag äger mina minnen så som

de i mitt barnjag uppenbarade sig

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 494 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-04-17 19:10



Bookmark and Share


  aol
Underbart smeker ditt sommar minne min själ,
2017-10-06

  Marianne Räf
Igenkännande, när jag dröjande läser
de känslostarka å rätt vemodiga
raderna. Mkt fint! Bokmärker, jag, med!
Dina målningar o teckningar är, ju, såå
fantastiska! Å, din diktning -- härlig ! ;D
2016-04-17

    ej medlem längre
Tillägg till kommentaren: Din akvarell är helt underbar! Också!
2016-04-17

    ej medlem längre
Vacker. Minnen kan tyckas vara en förlorad värld men så länge vi minns är ingenting förlorat.
2016-04-17

  mike irow
bokmärker
2016-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP